Cumbiarebellene fra Colombia Puerto Candelaria klare for Oslo World Music Festival!

Publicado el

Det colombianske cumbiaorkesteret Puerto Candelaria har gjort som de skandinaviske rapgruppene Malk de Koijn og Klovner i Kamp før dem: Kledd seg ut og tatt nye navn. Vår personlige favoritt er El Sargento Remolacha (Rødbetssersjanten), aliaset til bandleder Juancho Valencia.

Det vitner ikke bare om all humoren man finner i musikken til Puerto Candelaria, men også om bandets karnevalistiske natur. Som en opprinnelig katolsk høytid, var nemlig karnevalet den tiden av året der den gjengse borgeren fikk lov til å snu verden på hodet og gjøre narr av autoritetene. Sånn sett henspiller tittelen til deres fjerde fullengder, «Cumbia Rebelde» (2011), på bandets visjon om å avsløre det absurde i hjemlandet, det være seg styresmakter eller kulturelle kodekser.

Deres rebelske cumbia er først og fremst sjangeroverskridende. Ved å kombinere denne tradisjonelt colombianske dansemusikken med uttrykk som rock, funk og latinamerikansk urbanmusikk – ikke minst med nikk til cumbiaens fjerne fetter, balkanjazz – fører Puerto Candelaria cumbiaen i forfriskende retninger.

Takket være tilskuddet av en sårt savnet feminin stemme, Magaly Alzate (aka Maga La Maga), trer de nå inn i sitt sekstende år som et nytt og enda bedre band.

Puerto Candelaria spiller på Cosmopolite (Vogtsgata 64, 0477 Oslo), torsdag 3. november kl. 21.00.

Besøk Puerto Candelaria på Facebook.

Kjøp billetter her