Teodora Vásquez tapte ankesaken i El Salvador

Publicado el

Teodora Vásquez er dømt til 30 år i fengsel etter en dødfødsel i El Salvador. I natt kunne hun fått friheten sin tilbake, etter 10 år i fengsel, men dommen ble opprettholdt. El Salvador har totalforbud mot abort, og menneskerettighetsgrupper mener at mange kvinner som har hatt svangerskapskomplikasjoner er dømt for drap.

Teodora Vásquez fra El Salvador opplevde en dødfødsel i niende måned i 2007. Året etter ble hun dømt for "mord under skjerpede omstendigheter". Etter 10 år i fengsel, skulle saken hennes vurderes på ny onsdag 13. desember. Teodora og familien hennes hadde håp om løslatelse. Slik gikk det ikke. Dommerne opprettholdt dommen, til tross for medisinske bevis som slo fast at Teodora var uskyldig.

Begrunnelsen fra dommerne er ikke klar før 20 desember. Teodoras advokat forteller at de vil vurdere anke etter å ha sett den skriftlige begrunnelsen.

- Amnesty International vil fortsette å kjempe for endring i El Salvador. Myndighetene må få en slutt på diskrimineringen mot kvinner, og endre det brutale lovverket som behandler graviditetskomplikasjoner som mord, sier John Peder Egenæs, generalsekrær i Amnesty International i Norge.

Amnesty kommer ikke til å gi opp kampen for Teodora og de andre kvinnene som får livene sine ødelagt av det strenge lovverket i El Salvador. Kampen fortsetter.

Kommunikasjonsrådgiver i Amnesty Norge, Ina Strøm, var tilstede under rettssaken.

Du kan se sammendraget fra Amnesty her.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers