En milepæl for kvinnerettigheter - avkriminalisering av abort i Colombia

Publicado el

I denne episoden av “”La Ola Verde” snakker vi i Radio Latin-Amerikas feministiske hjørne om den pågående bølgen av legalisering av abort i Latin-Amerika. Denne gang er tema Colombia. I februar i år vedtok grunnlovsdomstolen i landet å avkriminalisere abort frem til uke 24. Hva betyr dette for kvinner i Colombia?

Dommen i rettsvesenet er et resultat av et krav fra bevegelsen “Causa justa” - Rettferdig Sak, en koalisjon av 90 organisasjoner som sammen krevde slutten på å straffeforfølge abort.

Men denne milepælen, slutter Colombia seg til land som Argentina, Uruguay og flere Mexicanske stater, som sammen skaper et nytt panorama for rettigheter vunnet av kvinner i løpet av de siste tiårene.

Hva betyr denne nye loven? Hvordan klarte bevegelsen i et så konservativt land å få endret loven? Og hva er veien videre når det gjelder frivillig avslutting av graviditet i Latin-Amerika? I kveld har Monica Orjuela med seg som gjest Lina Álvarez, norsk-colombiansk feminist som nå jobber for Det norske menneskerettighetsfond, for å snakke om dette temaet.

Hør podcasten her:

Musikk:

Cumbia City - An Jone

Femigangsta - VOY feat. Ofelia Fernández