Musikken til den iranske Black Metal musikeren Sina Winter er ulovlig i hjemlandet

Publicado el

Sina spiller i dag i bandet From The Vastland og har levd i Norge siden 2014 og som mange andre iranske kunstnere utøvet Sina sin kunst til tross for faren det innebar.

Kunstnerisk frihet blir sterkt undertrykket i Iran, Ifølge den internasjonale organisasjonen Freemuse og deres årlige rapport i 2020 «The State of Artisic Freedom» er Iran blant landene med Sina-flest overgrep og aggresjoner mot kunstnere i verden, og musikere er den gruppen som i aller størst grad angripes. I tillegg blir folkets rett til å nye musikk også begrenset. I juni 2019 ble for eksempel over 500 restauranter og kafeer stengt i hovedstaden Teharan, for å ha spilt av det som ansees som ulovlig musikk.

Det skulle til slutt være en invitasjon til å komme til Norge og spille på en av de viktigste metallfestivalene her som ble avgjørende for at Sina reiste i eksil.

Lytt til dette nye kapittelet av A peace Not Poisoned, der Sina forteller oss hvordan han under en hemmelig innspilling av en musikkvideo i en skog utenfor Teheran, gikk det nesten galt.

Programserien der vi møter eksil forfattere, journalister og kunstnere for samtaler om deres arbeid, historie og deres møte med Norge. Programmet er skapt Monica Orjuela.

Musikk

From The Vastland - Khan e Sevom

From The Vastland - The Crowned of Oshidarn

La Luna está floreciendo

Raga - Dance of Music - Aakash Gandhi