Møte i den Colombianske ambassaden

Escrito por Christian Armando Clementsen
Publicado el

Onsdag den 18. november besøkte medlemmer av Norsk-Colombianos Forening den colombianske ambassaden i Oscars Gate i Oslo. Norsk-Colombianos Forening er dannet som et samlingspunkt for adopterte fra Colombia til Norge. Formålet med besøket denne onsdagen var å organisere et møte mellom foreningens medlemmer og ambassaden, for gjensidig bekjentskap og samtidig gi medlemmene muligheten til å stille spørsmål tilknyttet ambassadens tjenester.

Mer enn 40 gjester dukket opp, inkludert adoptivfamilier og andre venner, for å møte Alvaro Sandoval Bernal og konsul Gustavo Andrés Gómez Gaona. Da presentasjonen begynte var salen allerede fullsatt. På programmet var det duket for et dykk inn i Colombias storslåtte historie samt en presentasjon av colombianske artister, vitenskapsmenn og forskere som stikker seg ut i verdenssammenheng for sine bragder. Colombia er et land rikt på naturressurser, kultur og folk, som ønsker enhver tilreisende velkommen. Presentasjonen ble deretter etterfulgt av pause med mulighet for å prøve smakelige colombianske småretter.

Etter pausen ga konsul Gustavo Gómez en oppklaring i spørsmål rundt reise til Colombia, statsborgerskap og identitet. Norsk-Colombianos Forening har erfart at mange av medlemmene har spørsmål blant annet om de fortsatt er colombianske borgere og om hvordan oppsøke familie. Samtidig opplever en del av de som reiser tilbake at det blir stilt tvil om deres norske pass ved innreise og utreise i Colombia. «Dere er alle colombianere», sa konsulen, og «Colombia vil alltid være åpent for dere». Likevel er det Colombias Grunnlov av 1991 som avgjør hvem som legalt sett fortsatt er colombianske statsborgere. Denne Grunnloven sier at alle som er født i Colombia er colombianere, også selv om man opptar et annet statsborgerskap i et annet land.

Dette betyr at adoptivbarn som kom til Norge etter 1991 i grunn har dobbelt statsborgerskap inntil de velger å si ifra seg ett av dem. For de som ble adoptert før 1991, falt det colombianske statsborgerskapet automatisk bort da de ble norske borgere. Dette og mange andre spørsmål fra flere av de oppmøtte i salen var hva konsul Gustavo Gómez kunne svare på i løpet av kvelden. Alt i alt var dette et interessant, viktig og nyttig møte for vår forening.

Norsk-Colombianos Forening vil takke Colombias Ambassade i Oslo for en varm mottakelse, samt takk til alle oppmøtte. Vi fikk også gleden av å ha Radio Latinamerika til stede under arrangementet.

Foto: Radio Latin-Amerika

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers