Gir 200.000 til innvandrerradioene

Escrito por Claudio Castello, Utrop
Publicado el

Sentrum-venstre-flertallet i bystyret i Oslo vil fremme en mer inkluderende offentlighet i etermediene.

Et komitéflertall i bystyret, bestående av medlemmer fra Oslo Ap, Oslo MDG, Oslo SV og Oslo Rødt, setter av penger til et forprosjekt som skal se på fremtidsmulighetene for Oslos innvandrerradioer.

– Arbeidet må først og fremst sees i sammenheng med Mediemangfoldutvalgets kommende anbefalinger og ta utgangspunkt i Oslos behov for en lokal og samtidig multikulturell offentlighet. Fra vårt hold er dette et lokalpolitisk initiativ som vi håper kan fremme Oslo på ulike språk, forklarer fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, Abdullah Alsabeehg (Ap) overfor utrop.no.

Flerspråklig satsing

Han påpeker at mange ulike lokalradioer med fokus på Oslos innvandrerbefolkning har eksistert i lang tid.

– Vi ønsker å gjøre det mulig å styrke de gamle radioene og gi drahjelp til å starte nye radiobaserte prosjekter. Vi ser helt klart behovet for dette, forklarer han videre.

Så langt er man i planleggingsfasen. Under paraplyen "Oslo-offentlighet" kan man ha ulike prosjekter.

– Vi ser jo blant annet et behov for at enkelte grupper kan følge Oslo-politikken og det lokale nyhetsbildet på sitt eget morsmål. 2017 vil vise hvordan satsingen skal gå.

Fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, Abdullah Alsabeehg (Ap) ønsker å støtte minoritetsradioene i hovedstaden. Foto: Radio Latin-Amerika

– Grei startbeløp

Harald Nissen fra MDG har vært en annen av pådriverne. Han ser på de 200.000 som man fikk igjennom som en grei start.

– Innvandrerradioene har vært aktive bidragsytere. 200.000 var det vi fikk igjennom budsjettet, og jeg ser dette på som et beløp som gir anledningen til å få gjort noe.

– 200.000 er det som ble satt av i første omgang, så får man senere se hva det blir til. En må jo også se fremdrift, resultater og progresjon i dette arbeidet, fastholder Alsabeehg.

Nissen fremhever at det kan eventuelt bli aktuelt å få mer i støtte i tiden fremover.

– Vi som har stått på for innvandrerradioene ser potensialet i denne satsingen. Vi snakker om medier som ofte driver på frivillig og ikke-kommersielt grunnlag, og som trenger denne støtten. Fra et mediemangfolds-standpunkt er det helt klart viktig å tilrettelegge for alle type aktører, sier han.

Fatima Al Madal fra Arbeiderpartiet og Harald Nissen fra Miljøpartiet De Grønne gir sin fulle støtte til minoritetsradioer i Oslo. Foto: Radio Latin-Amerika.

Publisert med tillatelse fra Utrop.no

http://www.utrop.no/Nyheter/Kulturnytt/31263

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers