Festivalen som motvirker apati: 25 høyaktuelle filmer, 28 debatter, teater, satireshow, seminarer og kunstutstilling

Publicado el

Det kan virke som verden går av hektene. Hendelser rundt på kloden virker uforståelige. Det føles som om vi bombarderes av nyheter om krig og forferdelige hendelser, men uten at det finnes noen sammenhenger eller forklaringer. Det gjør at det kan føles fristende å trekke seg unna og kun konsentrere seg om det aller nærmeste. Men kanskje er det akkurat da at verden trenger at vi engasjerer oss enda mer og fordyper oss i hva som egentlig foregår?

Human Rights Human Wrongs forsøker å motvirke følelser av motløshet og maktesløshet og tilby filmer og debatter som skaper sammenheng og et utgangspunkt for å gjøre seg opp en mening. Kanskje vi kan være med å redde verden, litt...?

Årets festival er den niende i rekken. Human Rights Human Wrongs (HRHW) har siden starten på Parkteatret i 2008 vokst i størrelse. I starten hadde vi fem samarbeidspartnere. Idag har vi over femti. Filmprogrammet holder vi fortsatt til en overkommelig mengde, men har økt antall debatter og inkludert andre kunstformer som teater, billedkunst og musikk.

Helt siden starten har målet med festivalen vært å engasjere flere mennesker inn i debatter om politikk, menneskerettigheter og hendelser og utviklinger rundt om på kloden. Festivalen i 2016 hadde en publikumsdekning på 80%. Vi håper å nå like godt ut iår.

Festivalen kombinerer gode og sterke filmer om aktuelle temaer med et debattprogram. Vi forsøker å gjøre diskusjonene så åpne som mulig. Filmene hjelper til å fylle kunnskapsgapet mellom eksperter og nysgjerrige og gjør at man kan delta i den samme debatten med forskjellig utgangspunkt.

Tirsdag 14 februar braker det løs. Vi har et veldig sterkt program i 2017.

Tirsdag 14. februar: Festival-åpning,Tickling Giants + All Makt satireshow

Mens Den arabiske våren er i full blomst i Egypt bestemmer Bassem Youssef seg for å slutte i jobben som hjertespesialist for å bli komiker på fulltid. Han gjør seg bemerket som «den arabiske Jon Stewart» gjennom sitt satiriske show The Show, som på det meste har 30 millioner seere. Men i et land hvor makthaverne ikke liker å bli gjort narr av blir Youssefs situasjon raskt vanskelig og det tar ikke lang tid før Bassem og teamet hans opplever å bli truet til stillhet.

Tickling Giants følger et produksjonsteam bestående av uredde revolusjonære – med svært god sans for humor.

Eirik Bergesen og hans satireshow All Makt er det nærmeste vi kommer til Bassem Yousseg i Norge. Eirik vil opptre både på åpningen av festivalen og med et lengre show på Cafeteatret på Grønland, fredag 17. februar.

Noen høydepunkter fra filmprogrammet

Nowhere to Hide

Den gripende historien om sykepleieren Nori som forsøker å holde familien og samfunnet rundt seg sammen mens landet hans, Irak, går i oppløsning. Filmen som vant hovedprisen på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA, i Amsterdam.

Se trailer av filmen her.

Delicate Balance

Jose 'Pepe' Mujica, tidligere president i Uruguay, som kjørte rundt i en gammel wv boble og nektet å bo i presidentpalasset, leder oss gjennom tre historier fra tre forskjellige deler av verden; og spekulerer i hvordan vi kan redde verden og vår egen menneskelighet.

Se trailer av filmen her.

The Settlers

Denne ekstremt aktuelle og veldig interessante filmen gir et bilde av de israelske settlerne/bosetterne på Vestbredden/Palestina. Hvem er de, hvilken rolle spiller de i å hindre en løsning og hvilken rolle har staten Israel spilt i å la bosettingene vokse så enormt? Filmen trekker opp linjene fra 1967 og fram til idag.

Se et utdrag av filmen her.

The Wait

En gripende film om 14-årige Roksahr fra Afghanistan som sammen med familien venter på svar på søknaden sin om beskyttelse i Danmark. Som den som snakker språket flytende og forstår det danske systemet representerer hun familien i møte med byråkratiet. Tyngden av ansvaret og redselen for å bli sendt ut av landet gjør den livlige 14-åringen om til en deprimert og suicidal 16-åring.

Se trailer av filmen her.

Chasing Asylum

En veldig sterk film og en kraftig advarsel til oss om hva som blir resultatet når man aksepterer interneringsleire for mennesker fordi de er på flukt. Oppholdet i leirene på Stillehavsøyene der Australia har plassert flyktninger har blitt beskrevet som tortur.

Se trailer av filmen her.

Se hele filmprogrammet

HRHW 2017 foregår på Cinemateket, Cafeteatret, Litteraturhuset, Kulturkirken Jakob, Det norske teatret, Kunstplass 10 og Litteraturhuset.

Billetter koster kr 100 vanlig pris.

kr 50 for studenter og Cinematek-medlemmer.

De aller fleste debatter har gratis inngang.

Billetter til filmvisninger på Cinemateket: cinemateket.no

Billetter selges også over disk på Cinemateket hver dag.

For de andre stedene; sjekk info i programmet.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers