Opprør mot uetiske investeringer den 11. mars på Caféteateret i Oslo

Publicado el

Flere norske investeringer er indirekte med på å true livsgrunnlaget til småbønder og urfolk, og skaper grove miljøskader. Lørdag 11.mars arrangeres «Folkelig domstol: norske investeringer – etikk eller butikk?» for å kaste lys over et system som svikter på flere felt.

«Investeringer av Oljefondet og Norfund er med på å bryte fundamentale rettigheter for både mennesker og natur. Samtidig fremstår investeringene som legitime med dagens internasjonale og nasjonale juridiske system,» sier Mari Beitnes, medarrangør fra Latin-Amerikagruppene i Norge.

Den folkelige domstolen tar opp to ulike investeringer i Latin-Amerika. Oljefondet investerer i tre av de største selskapene som planter eukalyptus for å fremstille cellulose, hovedsakelig til papir. I tillegg ser man på Norfunds kredittavtaler i Honduras, der norske penger har endt opp hos kriminelle selskaper.

«Vi bør bry oss fordi noen andre betaler prisen for vår velferd. Det er problematisk og dobbeltmoralsk at Norge framstiller seg som en fredsnasjon, og samtidig har investeringer som skaper sosial konflikt med påfølgende kriminalisering av protest,» mener Beitnes.

Den folkelige domstolen finner sted på Caféteateret (Hollendergata 8, Grønland, 0190 Oslo) Dørene åpner 10:30 og programmet varer til 18:00.

Deltakere:

- Berta Zuñinga Cáceres, dattera til den internasjonalt anerkjente miljøaktivisten Berta Cáceres som ble drept i mars 2016.

- Martin Fernandez, jurist fra Hnduras

- Ivonete Gonçalves, forsker fra Brasil

- Rodrigo Santana, urfolksaktivist fra Brasil

- Maria Canil fra enkeorganisasjonen CONAVIGUA, Guatemala

- Gustavo Illescas, politisk analytiker fra Guatemala

- Lars-Anders Baer, tidligere svensk sametingspresident, jurist, reineier og ekspert på urfolksrett.

Kilde: Pressemelding fra Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG).

Program finner du her.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers