Valget er igang på lokalradio

Publicado el

Onsdag hadde Radio Latin-Amerika sitt første direktesendt program om Kommune- og fylkestingsvalget. Sofasamtale handlet om felleskap, integrering og valgdeltagelse blant minoritetsbefolkningen i Norge og var et åpent arrangement for publikum. Debatten ble sendt "live" fra Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka fra kl. 17:00.

Radioprogrammet og podcastserien Femina, et fast innslag på Radio Latin-Amerika arrangerte sofasamtale om felleskap, integrering og valgdeltakelse blant minoritetsbefolkningen i Norge i samarbeid med Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka.

I år markerer vi 100 år med allmenn stemmerett, men hvor høy er egentlig valgdeltakelsen i dag? Hvordan er valgdeltakelsen blant befolkningen med minoritetsbakgrunn? Kan den økes, hvem har ansvaret? Har de politiske partiene i Norge gjort nok for å bidra til økt valgdeltakelse? Disse og flere andre spørsmål ble drøftet på debaten som ble ledet av programmedarbeidere Mónica Orjuela, Paloma Leon og Lina Alvarez.

Blant gjestene som deltok på sofasamtale var Mohamed Abdi som er utdannet lærer, samfunnsdebattant og skribent samt representanter fra MiRA-Senteret (MiRA – Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn) og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Det ble en spennende aften med politisk prat, empanadas og kulturelle innslag.

Valgsending lørdag med politikere fra alle partier

Neste Valgsending på radioen blir lørdag 31. august kl. 15:00 fra Anker hotell. Sending arrangeres av Radio Latin-Amerika i samarbeid med Foreningen KIF, Kvinner i Fokus fra Oslo og vi har invitert politikere fra alle partier for å presentere partiprogrammet, hovedfokusområdene og samt svare på spørsmål om partiets politikk og løsning på utfordringer minoritetskvinner møter på ulike nivåer i samfunnet.

Varaordfører i Oslo Kamzy (AP), Gulay Kutul (SV), Pia Farstad von Hall (H), Gøril Bjørkhol Havro (V) deltar på møte.