Norsk-peruanske Liz samler inn penger til smittevernutstyr

Publicado el

Donasjoner på over 200 000 har hjulpet fem sykehus i hjemlandet Peru. Men for Liz Loli og de andre peruanske legene er arbeidet langt fra over.

-Allerede i april, da smitten kom til Peru, begynte helsepersonell å be om hjelp til smittevernutstyr. Situasjonen har blitt verre og antall smittede og dødsfall hos helsepersonell har økt, forklarer overlege ved revmatikersykehuset i Lillehammer.

Med nærmere 30 000 dødsfall og 696 000-covid19- smittede, er Peru det femte verst rammede landet i verden. I tillegg har 168 leger og helsepersonell mistet livet.

For Liz Loli de andre legene, bosatt i Danmark, USA, Sveits, Spania og Peru betyr åndedrettsmasker, visir, kirurgiske munnbind, smitteverndrakter, smitteverndresser og smittevernstøvler, at færre helsepersonell og pasienter sprer smitten.

-Gruppen ble etablert i april. Allerede etter to uker leverte vi vår første donasjon til et lite sykehus i Lima. Nå har vi hjulpet fem sykehus og jobber med å samle inn penger til Cusco, forteller hun.

Loli forklarer at et minimum på 40 000 innsamlede kroner vil dekke det aller meste av kostnadene på smittevernutstyret per sykehus. Dette er penger som også trengs for å hjelpe sykehuset i Cusco.

-Så langt har vi klart å samle inn 12 500, men det er mye igjen for oppnå vårt mål.

Du kan også se vårt intervju med Liz og resten av legetimet på youtube. Her på spansk sammen med vår redaktør Hans Dahle.

For å donere penger til innsamlingsaksjonen, gå inn på denne lenken.

Direkte sending av program fra Radio Latin-Amerika med peruanske leger som bor i Norge, Danmark, Sveits, Spania og Peru. Foto: Radio Latin-Amerika.