Samspill spår et magisk musikkår

Escrito por Kristian Mendoza
Publicado el

Karstein Grønnesby fra Samspill, tror pandemien har ført til at mange artister har måttet jobbe mer med å lage musikk det siste året. Nå tror han at dette vil komme kulturlivet til gode.

-Fordi pandemien har “tvunget” musikere til å sitte inne uten å få spilt noe særlig live, har de laget mer musikk den siste tiden. Jeg tror 2021 kommer til å bli et magisk musikkår med tanke på utgivelser, sier Karstein Grønnesby, prosjektleder i interesseorganisasjonen Samspill.

Vi tok en prat med Grønnesby og den serbiske violinisten Daniel Lazar i studioet vårt for å prate om Samspill. Organisasjonen jobber for å fremme internasjonale musikere i Norge.

-I løpet av den siste tiden får vi flere henvendelser for hvordan musikere kan lage egne strømmekonserter. Det er også mange som vil orientere seg i mylderet av de forskjellige støtteordningene for musikere i Norge, opplyser Grønnesby.

Lærte mye av pandemien

Daniel Lazar har spilt fiolin i 30 år. I begynnelsen av pandemien, hadde han utfordringer med å holde seg aktiv som musiker, men 34-åringen tok i bruk mulighetene som fantes - og dratt nytte av de.

-Å ha konserter foran et kamera uten et levende publikum tilstede var en uvant opplevelse, men feedbacken var fin. Jeg brukte også mye av tiden ved å være kreativ og jobbe i studio, forteller violinisten som også jobbet med å sende en rekke søknader til støtteordninger.

Vi snakket også mer inngående om Samspills arbeid, Daniel Lazars virke og fikk en rekke tips til hvordan artister kan gjøre det beste ut av denne tiden - noe du kan lytte på her.

Og er du musiker og interessert i å vite mer om Samspill. Ta gjerne kontakt med de på nettsidene deres eller send mail til karstein@samspillmusic.no

Sjekk også ut Daniel Lazars musikk.

Hør intervju med Karstein Grønnesbyog og Daniel Lazars her: