Oslo har startet massevaksineringen

Publicado el

Oslo kommune har opprettet 15 vaksinasjonssentre, og har i dag startet vaksineringen av hjemmeboende innbyggere.

Read this press release in English

– Byrådet gjør alt vi kan for at kommunen skal kunne vaksinere så mange som mulig så raskt som mulig. Jeg er veldig glad for at første runde med vaksinering på i sykehjem og omsorgsboliger nå er ferdig, og at vi kan gå i gang med innbyggere som bor hjemme, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Det er innbyggere over 85 år som vaksineres fra og med i dag. Deretter følger yngre innbyggere i alderskohorter på fem år. Når alle innbyggere over 65 år er vaksinert fortsetter kommunen vaksineringen med innbyggere under 65 år. De med sykdommer prioriteres først.

Alle bydeler har etablert egne vaksinasjonssentre som åpner denne uken. Her kan man vaksinere opptil 63.000 innbyggere per uke. I tillegg åpner fire regionale sentre i februar, som kan bistå de største bydelene. De kan vaksinere opptil 44.800 innbyggere i uka. Det gir Oslo en samlet kapasitet til å kunne vaksinere opptil 110.000 innbyggere i uka.

– Tempoet på vaksineringen vil i stor grad påvirkes av hvor mange vaksiner vi får tilgang til, og jeg har store forhåpninger til at Oslo som episenter for koronapandemien i Norge vil bli prioritert, sier Johansen.

Ved utgangen av uke 2 vil Oslo ha mottatt 9.000 koronavaksiner, der 7800 kommer produsenten Pfizer og 1800 fra produsenten Moderna. Den første dosen Moderna-vaksine settes i Bydel Grünerløkka på fredag.

– Vaksinen er trygg, gratis og frivillig, og jeg oppfordrer alle til å ta den. Innbyggere vil bli kontaktet for timeavtale, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Vaksinesentrene i bydelene

(Bydel, adresse)

Alna, Haugerudsenteret 1-5, 2.etasje, 0673 Oslo

Bjerke, Ulvenveien 82 og 80

Frogner, Bydelens hus, Drammensveien 60

Gamle Oslo, Kolstadgata 1, 1.etg, Tøyen

Grorud, Gårdsveien 6, Grorud Samfunnshus

Grünerløkka, Røde kors konferansesenter Hausmannsgate 5 - 7

Nordre Aker, Trimveien 4 (Domus Athletica)

Nordstrand, Nordstrandveien 29

Sagene, Kristiansands gate 2, 0463 Oslo (Sagene samfunnshus)

St. Hanshaugen, Lovisenberggate 15b

Stovner, Stovner senter 3, 0985 OSLO

Søndre Nordstrand, Rosenholmveien 20

Ullern, Hoffsveien 48

Vestre Aker, Sørkedalsveien 150a, 0754 Oslo

Østensjø, Olaf Helsetsvei 6, 0694 Oslo

(Kilde: pressemelding fra Oslo kommune)

Aquí puedes ver el video de la conferencia del pasado jueves con el Lider del Consejo municipal Raymond Johansen y el Consejal para la Salud Robert Steen.