Søken etter Selvet: Colombianske Røtter og Identitet i adopsjon

Escrito por Mónica Orjuela
Publicado el

I dagens Norge er over 20 000 personer adoptert fra utlandet, hvorav mer enn 4 000 er fra Colombia, noe som gjør dem til en av de største gruppene av adopterte. Hvorfor er det så mange adopterte fra Colombia? Dette kan dette kan skyldes av flere faktorer, inkludert landets tidligere historie med intern konflikt og økonomiske utfordringer som har ført til at Colombia er et av landene hvor flest barn blir adoptert fra Latin Amerika. Samtidig har Colombia også utviklet en adopsjonsinfrastruktur som har gjort det lettere for internasjonale foreldre å ønske colombianske barn velkommen i sine familier.

I den siste episoden av "Hjerterøter" podcast og radioprogram, skapet av Monica Orjuela, deler to spesielle gjester, Christian Clementsen, daglig leder i Peace Brigades International Norge, og Simon Roberto Blystad fra Norsk colombianos forening, sine tanker om adopsjon og identitet.

Utforskning av Identitet og Adopsjon fra Colombia

I løpet av episoden dykker gjestene inn i de utfordringene som er knyttet til identitet for de som er adoptert fra Colombia. De diskuterer hvordan adopterte navigerer utfordringene på både personlig og samfunnsmessig nivå. Dette inkluderer spørsmål om hvordan en adoptert person kan finne eller forme sin identitet, samtidig som de forholder seg til majoritetssamfunnet i Norge.

Hør vår podcast og følg serien Hjerterøtter, her på radio Latin-Amerika