Vanskelig å ikke bli trodd

Publicado el

Raheel Syed, en norsk-pakistansk sosionom og barnevernskonsulent i bydel Stovner, har valgt å dele sin personlige historie for å hjelpe andre overlevende. Som barn ble han misbrukt av et familiemedlem, og det var først i ungdomsårene at han våget å fortelle familien hva som hadde skjedd. Familien hans valgte imidlertid å håndtere saken internt, med hensikt å beskytte deres sosiale status og familiens ære, forteller han. Denne mangelen på støtte fra de nærmeste førte til at Syed måtte bære traumet alene, noe som har preget hans liv og valg.

Å bryte stillhet

Syed har tatt på seg en utfordrende rolle ved å bryte tabuer og ta opp et emne som ofte blir fortrengt i mange samfunn. Ved å våge å snakke om å være en overlever av seksuelle overgrep som barn, retter Syed søkelyset mot et problem som altfor ofte blir ignorert. Hans budskap er klart: seksuell vold må konfronteres, og de som har opplevd overgrep, trenger å få hjelp.

Raheel forteller om den lange reisen han har vært gjennom for å bryte stillheten rundt seksuell vold. Han har opplevd hvor vanskelig det kan være å konfrontere familie og samfunn når kulturelle normer dikterer at man skal beskytte gjerningsmannen i stedet for offeret.

Gjennom sin deltagelse i podcasten "Hjerterøtter" deler Syed sin reise og lytterne innblikk i de komplekse utfordringene Syed har møtt, og hvordan han har kjempet for å endre narrativet rundt seksuell vold og æreskultur.

Hør flere historier av Hjerterøtter her

Lytte til andre Radio Latinamerika podcaster

Ola Verde - Den Grønn bølge, feministisk program

El Viaja del Colibrí - Kolibriens Reise, program om identitet og tilhørighet i Norge