Sanadak: en ny start - veien til integrering og muligheter i Norge

Escrito por Thani Orabi
Publicado el

Ammar har omformet sin reise fra Syria til Norge til en misjon for å hjelpe andre flyktninger gjennom organisasjonen "Sanadak". Med en bakgrunn i bedriftsledelse og drevet av egne erfaringer, står han i spissen for innsatsen for å lette integreringen av flyktninger i det norske samfunnet, og skaper håp og nye muligheter langs veien.

Kan du fortelle oss lit om bakgrunnen din og hva som førte deg til Norge?

- Jeg er Ammar Alok fra Syria, hvor jeg studerte bedriftsledelse. På grunn av konflikten i hjemlandet mitt, bestemte jeg meg for å flykte til Norge for fem år siden i håp om å finne sikkerhet og nye muligheter.

Hva inspirerte deg til å grunnlegge "Sanadak", og hva betyr navnet?

- Eter å ha ankommet Norge, innså jeg de utfordringene mange flyktninger møter, spesielt med hensyn til integrering i samfunnet og arbeidsmarkedet. "Sanadak" betyr din støte på arabisk, og gjennom denne organisasjonen ønsket jeg å tilby en hånd til andre i en lignende situasjon som meg, for å akselerere integreringsprosessen og løse eventuelle problemer de står overfor.

Kan du beskrive noen av tjenestene "Sanadak" tilbyr for å hjelpe flyktninger?

- Absolut. Vi tilbyr en rekke tjenester, juridisk assistanse, yrkesveiledning, og støte til å finne arbeid. Målet vårt er ikke bare å hjelpe flyktninger med å tilpasse seg det nye samfunnet, men også å utruste dem med verktøyene de trenger for å være selvstendige og vellykkede.

Hvordan har din bakgrunn i bedriftsledelse påvirket din tinærming til å lede "Sanadak"?

- Min utdannelse har vært uvurderlig i å organisere og drive organisasjonen på en effektiv måte. Jeg bruker prinsipper fra bedriftsledelse for å sikre at "Sanadak" ikke bare når ut til så mange som mulig, men også at tjenestene vi tilbyr er av høy kvalitet og tilpasset individuelle behov.

Hva er noen av de største utfordringene du har møt med "Sanadak", og hvordan har du overkommet dem?

- En av de største utfordringene har vært å sikre tilstrekkelig finansiering. En annen utfordring har vært å nå ut til flyktninger som trenger vår hjelp mest. For dete utvikler vi et netverk av samarbeidspartnere og frivillige som hjelper oss med å identifisere og engasjere med målgruppen vår.

Hva er dine håp og mål for "Sanadak" i fremtiden?

- Mit håp er at "Sanadak" vil fortsete å vokse og hjelpe enda flere flyktninger å finne sin vei i det norske samfunnet. På lang sikt ønsker jeg å etablere et mer omfatende program for yrkesopplæring, som kan gi flyktningene enda bedre forutsetninger for å lykkes i arbeidslivet.

Hvordan kan samfunnet bidra til å støte "Sanadak" og deres arbeid?

- Samfunnet kan bidra på mange måter, fra å være frivillige i våre programmer til å tilby praksisplasser eller jobbmuligheter for flyktningene. Økonomisk støte er også viktig for å oppretholde og utvide våre tjenester. Vi oppfordrer alle som er interesserte til å ta kontakt med oss for å se hvordan de kan bidra.

Sanadak samarbeider med noen bedrifterr. Foto: privat.

- En stor misforståelse er at integrering er en ensidig prosess, hvor bare flyktningene må tilpasse seg. I virkeligheten er det en toveis prosess som krever åpenhet, forståelse og tilpasning fra begge sider. Flyktninger bringer med seg verdifulle perspektiver, erfaringer og ferdigheter som kan berike samfunnet vårt.