Feirer 80-årsjubileum for tangoklassiker

Publicado el

Tangoen «Nada» er en av de store klassikerne i den argentinske sangboken, og var et selvsagt valg da den Latin Grammy-nominerte argentinske stjernen Omar Mollo gav ut albumet «Manifiesto» sammen med El Muro Tango på Sony Music Argentina i februar 2023.

Fredag 8. mars ble musikkvideoen lansert — spilt inn på Cosmopolite Scene i Oslo — på selveste dagen før låtens 80-årsjubileum. «Nada» ble gitt ut i Argentina for første gang den 9. mars 1944 av Orquesta de Miguel Caló og Raúl Iriarte, og det er anslått at det finnes mer enn 300 versjoner av den populære tangoen.

I sangen formidler Mollo følelsene til en beseiret mann, overveldet av sorg og fiasko, som vender tilbake til sin gamle flammes barndomshjem med et lite håp om å vinne henne tilbake. Musikken er vakker, full av nostalgi og melankoli, og Mollo setter ikke bare sitt personlige preg på låta, men leverer en versjon som rører til tårer.

- I videoen ønsket vi å fange stemningen til Cosmopolite på Torshov, som virkelig er et av de flotteste konsertlokalene i Oslo. Utgivelsen markerer også starten på et nytt trioprosjekt og en skandinavisk turné sammen med Mollo og bandoneonisten Lysandre Donoso, forteller fiolinist og produsent Karl Espegard.

Lørdag 9. mars var trioen på Sarpsborg Jazzklubb, og skal innom både Kristianstad, Nøtterøy og Bergen før de avslutter med konsert og tangofest på Cosmopolite Scene i Oslo fredag 22. mars.

Turnédatoer:

9. mars – Sarpsborg Jazzklubb, Sarpsborg (NO)

14. mars – Kulturkvarteret Kristianstad, Kristianstad (SE)

15. mars – Nøtterøy Kulturhus, Nøtterøy (NO)

18. mars – Litteraturhuset // Columbi Egg, Bergen (NO)

22. mars – Cosmopolite Scene, Oslo (NO)

Medvirkende på «Nada»:

Omar Mollo - sang

Karl Espegard - fiolin

Juan Pablo de Lucca - piano

Lysandre Donoso - bandoneon

Jon Åsnes - kontrabass

Bjarne Magnus Jensen - fiolin

Johanne Haugland - fiolin

Bendik Bjørnstad Foss - bratsj

Audun Sandvik - cello

Birgitta Elisa Oftestad - cello (video)