Fra VG-lista til Tonbild: Joaquin Ballesteros og hans musikalske reise

Publicado el

Joaquin Ballesteros er en talentfull musiker med spanske røtter, kjent for sin evne til å skape tidløs popmusikk. Radio Latin-Amerika ble kjent med Ballesteros for over 20 år siden, og han har siden fascinert publikum med sine fengende melodier og dyptfølte tekster. Joaquin skriver all musikken selv, og hans allsidighet skinner gjennom når han både synger, spiller gitar og programmerer musikk.

Ballesteros har skapt hits som "Something about her", "Plastic" & Victor Valdés (el numero uno), der førstnevnte låt nådde en 18. plass på VG-lista Topp 20. Singlene har rotert på MTV, NRK, dansk, spansk og tysk radio.

Joaquins musikalske reise har tatt ham til ulike hjørner av Europa. Han bodde i en periode i London og opptrådte på intime klubbscener som Kashmir, Rock Garden og Acoustic Café, før han returnerte til Oslo i desember 2001. Et av høydepunktene i karrieren kom da han fikk varme opp for Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen, kjent fra legendariske a-ha. Viktige inspirasjonskilder for låtskrivingen til Joaquin.

Tilbake til 2003: Joaquin Ballesteros’ tidlige hits. Foto: Radio Latin-Amerika.

Hans nåværende musikalske prosjekt, Tonbild, viser en ny side av hans kreative talent. Her utforsker han drømmende og avslappende lydbilder med behagelige rytmer, en stil som gir lytterne rom til å fordype seg i musikken. Tonbild startet opp i 2020 og har allerede gitt ut en rekke singler samt to ep’er.

Denne uken besøker Joaquin Radio Latin-Amerika for å presentere sin nyeste singel «Interaktion»med Tonbild. Vi gleder oss til å høre mer om dette spennende prosjektet. Ballesteros’ musikk bærer en unik kombinasjon av erfaringer og påvirkninger, og hans evne til å fornye seg selv viser hans dyptgående engasjement for musikk.

Joaquin på besøk hos Radio Latin-Amerika.

Lytt til Tonbild: https://orcd.co/e6aq2wd

Lytt til Joaquin: https://orcd.co/nderwb