Falito: Når Kulturell Identitet og Peruanske Røtter Smelter Sammen i Kunst

Escrito por Mónica Orjuela
Publicado el

Velkommen til denne episoden av Hjerterøtter, hvor vi har den spennende muligheten til å møte Falito, en kunstner, produsent og stolt representant for det skeive samfunnet med sterke bånd til Peru.

Med en unik stil som skiller seg fra mengden, har Falito funnet sin egen vei til å uttrykke sin identitet gjennom kunsten. Vi vil dykke dypt ned i tankene og opplevelsene som har formet Falitos reise.

I denne samtalen utforsker vi Falitos oppvekst i Haugesund, hen erfaringer med å være annerledes, og hvordan musikken har fungert som en katalysator for å oppdage sin sanne identitet.

Bli med oss på denne reisen inn i Falitos liv og kunstverden. Du kan høre hele samtalen i vår spennende podcast og radioprogram.

Hør vår podcast og følg serien Hjerterøtter, her på radio Latin-Amerika.

Hjerterøtter - serie om identitetsdebatt og tilhørighet i Norge. Skapet av Monica Orjuela

Det sies at for migranter og andre med minoritetsbakgrunn så finnes det ikke en enkelt definisjon av identitet og tilhørighet. For noen så skapes identitet med referansene fra kulturen i opphavslandet, mens andre vil si at sin identitet skapes i møtet med majoritetssamfunnet i Norge.

Det er også de som har problemer med å definere hvor de hører til. De siste årene har vi sett forfattere, journalister, kunstnere og andre delta i en debatt rundt omdefinering av identitet knyttet til migrasjon, integrering og tilhørighet, men også til erfaringer med diskriminering, rasisme og intoleranse. Det vi ser er en bred og kompleks dynamikk som kontinuerlig endrer seg.

I første episode har vi som gjest Sofia Rana, profilert Oslo-politiker og medlem av bystyret der hun representert Rødt. Hun er en aktiv samfunnsdebattant og antirasist, med Norsk-pakistansk bakgrunn.

Musikk:

Falito - Boys Will Be Boys

Falito - Silver Dagger