Eksil stanset ikke Dessale fra å fortsette å skive

Publicado el

Det sies gjerne at forfattere, journalister og kunstnere ikke slutter å være det selv om de må reise i eksil - for mange er deres virke et kall. Men, mange ganger svekker eksilet, litt etter litt, forfatteren eller kunstneren, av mange ulike årsaker. Men, I Dessales tilfelle har han til tross for utfordringer fortsatt sitt forfatterskap, og skriver fortsatt basert på eritreiske fortellertradisjoner.

Å skrive fra eksil

Dessale Barajatt er en eritreisk forfatter og journalist. Han har skrevet flere barnebøker basert på tradisjonelle muntlige fortellinger fra Eritrea, og andre skjønnlitterære bøker. På grunn av forfølgelsen mot journalister i landet, så han seg nødt til å flykte og har levd i eksil i norge siden 2014.

Menneskerettighetskrisen har ført til at tusen av eritreere drives fra landet hvert år, Ifølge flyktninghjelpen flyktet over 31 000 personer fra landet i 2020. Eritrea er blant landene med flest flyktninger i Norge. Blant dem er det journalister og forfattere som Dessale, som har måttet flykte på grunn av sensur og undertrykking av ytringsfriheten.

Lytt til Dessales intervju og lær mer om denne interessante forfatteren og om Eritrea.

Ivoox

Soundcloud

Musikk

Raga - Dance of Music - Aakash Gandhi

La Luna esta floreciendo - Grupo Gualajo

Ngoni - The Mini Vandals featuring Mamadou Koita and Lasso

Hine Ma Tov - E's Jammy Jams

Spesiell takk til Norsk PEN