Mina Rafiq: Kampen for Afghanske Kvinners Rettigheter Fortsetter

Escrito por Mónica Orjuela
Publicado el

I august markerer vi to år siden Taliban gjenvant makten i Afghanistan, og verden ble vitne til en ny bølge av undertrykkelse og frykt for kvinnene i landet. Over hele verden reiste stemmer seg i protest, inkludert i hjertet av Oslo. I dag, på Ola Verde feministiske radiopodcast her på Radio Latin-Amerika, har vi Mina Rafiq. Hun var en av drivkreftene bak demonstrasjonen i Oslo og har dedikert sitt liv til å kjempe for rettighetene til afghanske kvinner. Velkommen til denne spennende episoden!

Mina Rafiq, deler sine erfaringer og sitt arbeid for å fremme kvinners rettigheter i Afghanistan og her i Norge. Hun leder organisasjonen A.I.P (Against Illiteracy and Poverty) i Oslo, som har en betydelig innvirkning på å bekjempe analphabetisme og fattigdom blant afghanske kvinner.

I denne engasjerende samtalen vil vi utforske Mina Rafiqs personlige reise. Samtidig vil vi få innsikt i den nåværende situasjonen for kvinner under Taliban-regimet, Mina Rafiqs perspektiv på solidariteten fra norske feminister, og hvordan vi alle kan støtte afghanske kvinner i deres kamp for rettferdighet og likestilling.

Bli med oss når vi dykker dypere inn i denne viktige samtalen med Mina Rafiq på Ola Verde!