Engasjer deg i kampen mot rasisme og diskriminering! Lytt til hele Podcast og radioserien «No Time For Silence»

Publicado el

Hvis du vil lære mer om rollen minoriteter spiller i kampen mot rasisme, latinamerikanere som minoritet i Norge, 22. juli og arbeid mot høyreekstrem radikalisering, diskriminering som et økonomisk problem, corona-rasisme, seksuell vold mot gutter og menn i krig og konflikt og mye mer, da dette er podcasten for deg!

Velkommen til No Time For Silence sesong 2 på radio Latinamerika programserien der vi igjennom intervjuer med en rekke aktører belyser arbeid mot rasisme og for integrering i dagens Norge. Programmet er skapt Monica Orjuela

Rasisme eksisterer fortsatt

Selv om vi mennesker har klart å innse at vi alle er likeverdige, uavhengig av hudfarge, opphav eller seksuell legning, så eksisterer fortsatt rasisme, diskriminering og intoleranse gjennom ytringer og handlinger i hver-dags-live i politikken, og igjennom det å mene at det bare fines en riktig måte å forstå verden på.

Fremmedfrykt og redselen for å miste sin personlige sikkerhet eksisterer fortsatt, på samme måte som like-gyldighet eller det å se en annen vei, når et problem ikke bryter igjennom veggene til min egen boble.

Og for å ta det et skritt videre. I en globalisert verden har rasismen og diskrimineringen mange lag, det finnes labyrinter og kjellerrom vi ikke har utforsket ennå, men som er der, og som hindrer oss å bryte ned fryktens og like-gyldighetens barrierer. I programmet NO TIME FOR SILENCE ønsker vi å utforske dette, og høre stemmene til de som gjennom sitt liv, sine kamper og sine erfaringer har noe å fortelle oss.

Hør hele serien her

Yohan Shanmugaratnan, forfatter og journalist i Klassekampen

Astrid Hoem, leder av Arbeidernes Ungdomsfylking - AUF. Overlevende fra terrorangrepet på utøya 22. juli 2011

Øyvind Bugge Solheim , postdoktor på C-REX - Center for Research on Extremism

Maria Sung Lervik, hun er født i Sør-Korea, har utdannelse i kjønnsstudier, og er musikkjournalist

Ndey Jobarteh, organisasjonsrådgiver i Sammen om en jobb, et mentorprogram som jobber for å få nyankomne innvandrere og flyktninger inn i arbeidslivet

Nora Sveaass, klinisk psykolog og Professor emeritus ved Institutt for Psykologi ved Universitetet i Oslo

Podcast en español

Andrea Zamora, PhD en biología evolutiva en la universidad de Bergen

Lucas Casanova, psicoterapeuta, especializado en traumas y minorías, actualmente trabaja en Skeivverden

Du har lyttet til NO TIMES FOR SILENCE på radio Latin-Amerika – radioserien der vi hører ulike stemmer for et mangfoldig og inkluderende samfunn. Programserien er produsert med støtte fra Oslo kommune velferdsetaten og medietilsynet.