Utviste mødre og forlatte barn: Skjebnen til papirløse kvinner i Norge
I det fredelige hjertet av Norge, et land som ofte blir hyllet for sin respekt for menneskerettigheter, utspiller det seg en ubemerket tragedie. Uskyldige barn, blant samfunnets mest sårbare medlemmer - flyktningebarna, blir skilt fra sine foreldre. Dette har vært flere tilfeller som sjelden får den oppmerksomheten den fortjener, selv om Norge blir dømt i den internasjonale menneskerettighetsdomstolen for slike handlinger. Hva er det som gjør at denne skandalen forblir i skyggene, spesielt for innvandrerkvinner?
I denne episoden av Ola Verde på Radio Latinamerika dykker vi ned i denne sjokkerende virkeligheten sammen med Jun Ole Martinsen, seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). NOAS jobber utrettelig for å sikre respekt og rettssikkerhet for asylsøkere og flyktninger i Norge. Sammen med ham utforsker vi den skjulte verdenen av papirløse migrantkvinner i Norge i dag. Hva betyr det egentlig å være "papirløs" i Norge? Hvilke rettigheter har disse kvinnene?
NOAS gir oss en dypere innsikt i situasjonen. Hva skjer med barna når mødrene deres blir deportert fra Norge? Dette er et spørsmål som er avgjørende for å forstå omfanget av denne skandalen og og hvordan dette påvirker livene til kvinner og deres familier.
Dette gir rom for selvrefleksjon. Hvordan kan vi som migranter bidra til å forbedre situasjonen for papirløse kvinner og barn?
Lytt til denne podcasten Ola Verde, Radioprogram av Monica orjuela.