Brobygger mellom Irans Historie og Norge

Escrito por Mónica Orjuela
Publicado el

I den siste episoden Hjerterøtter på Radio Latin-Amerika har vi med oss Sevda Barazesh, norsk-iransk journalist i Avisa Oslo, som for øyeblikket arbeider med sin første bok om Irans nyere historie. I skriveprosessen søker hun å integrere historiefakta med iranske stemmer fra personer som har funnet et nytt hjem i Norge. I dette intervjuet deler Barazesh innsikt som journalist om revolusjonen, kvinners situasjon i Iran og hennes personlige reise knyttet til identitet og tilhørighet i Norge.

Sevda kom til Norge som åtteåring med sine foreldre som flyktet fra det iranske regimet. Selv om hun tilpasset seg samfunnet, ble positivt mottatt og hadde den Iranske kultur hjemme, begynte Sevda som tenåring å utforske sine iranske røtter. Dette har vært en avgjørende faktor som har ledet henne til yrket som journalist og forfatter, der hun også har hatt en stemme i debatten om identitet i Norge.

I dette intervjuet gir Barazesh en grundig beskrivelse av de vedvarende bruddene på menneskerettighetene og belyser de utfordringene kvinner står overfor i dagens iranske samfunn. Hun deler åpent om hvordan hennes forhold til sin iranske bakgrunn har utviklet seg, og hvorfor det er viktig for henne å oversette og formidle det som skjer i Iran til et norsk publikum.

Hjerterøtter fortsetter å være en plattform for meningsfulle samtaler som kaster lys over kulturell rikdom og kompleksitet. Hør siste episode her.

Programmet er skapt av Monica Orjuela.