En feiring av mangfold og kreativitet
Som grunnlegger og eier av Baba Bar har Dana Jdid skapt et sted for musikk, kunst, design, politikk, queer-fellesskapet, god mat og cocktails. Men først og fremst er Baba Bar et sted for mangfold. Dana er av syriske foreldre, født i Abu Dhabi, og flyttet til Oslo i 1997. Hun har hele livet navigert mellom disse tre kulturene og har vært fordypet i den kulturelle og kunstneriske scenen i Oslo.
Diasporaer og kreative sjeler
Det er ett-årsdagen til Baba Bar, som betyr pappa, far, og kjærlighet. I løpet av året har baren blitt et viktig møtested for kunstnere med minoritetsbakgrunn, diasporaer og kreative sjeler. Dana Jdid forteller at å skape Baba Bar har vært en drøm siden hun var 16 år og denne drømmen ble realisert gjennom en kollektiv innsats fra mange mennesker med ulike minoritetsbakgrunner. Det er nettopp denne kollektive ånden som gir stedet sin unike atmosfære.
Jdid reflekterer over utfordringene ved å være en kvinnelig migrant og entreprenør. Hun understreket viktigheten av fellesskap, som hun ser på som både et hjem og en rot. Dana er et levende bevis på at det er mulig å være migrant og samtidig bygge en suksessfull bedrift, men som også innebærer hardt arbeid. Hun viser også at det går an å drive en bedrift med et sosialt og kunstnerisk fokus som inkluderer mangfold, diasporaer og politisk engasjement.
Arkitekten og entreprenøren beskriver Oslo som en by som gradvis åpner seg for mangfold. Hun formidlet et tydelig budskap om at migranter må skape sine egne plattformer og inviterte majoritetssamfunnet til å delta i mangfoldet. Dette handler ikke om å endre eksisterende strukturer, men om å skape nye muligheter og invitere andre til å være med.
Hjerterøtter, skapet av Monica Orjuela, inviterer lytterne til å utforske disse viktige temaene gjennom inspirerende samtaler og historier.
Hør flere historier om identitet og tilhørighet i podcasten Hjerterøtter.