Den største utfordringen er at du hele tiden må forklare at du også er noe" sier Sairan Marofi

Publicado el

I en av de mest interesante episodene av "El Viaje del Colibrí" Kolibriens Reise møter vi Sairan Marofi, en kjent kurdisk feminist og samfunnsdebattant. Seiran vokste opp i en familie dypt engasjert i den kurdiske politiske kampen, noe som formet hennes identitet og engasjement som kurdisk feminist. Hun deler sine minner fra oppveksten på kurdisk territorium, hvor hennes hverdag var preget av det iranske regimets konstante missilangrep. Til tross for krigens ødeleggelser, husker hun også fellesskapets enhet, de vakre landskapene og sin kjærlige familie.

Da Sairan var 16 år gammel, kom hun til Norge, et vendepunkt som åpnet nye muligheter og utfordringer. Hun fullførte en mastergrad i tilpasset opplæring og har blitt en viktig stemme for kurdiske kvinner gjennom sine kronikker, som har blitt publisert i ulike medier. Sairan Marofi har brukt sin bakgrunn og utdanning til å kjempe for kvinners rettigheter og belyse kurdiske spørsmål både i Norge.

El Viaje del Colibrí er en podcast som dykker dypt inn i historier om eksil, tilflukt og mennesker som risikerer alt for frihet. Gjennom Sairans fortelling, gir vi lytterne et unikt innblikk i hvordan identitet, politikk og personlig erfaring kan veves sammen i kampen for frihet og likestilling.

Radio Latinamerika inviterer deg til å lytte til Sairan Marofis fascinerende historie og mange andre like gripende fortellinger i El Viaje del Colibrí.

Hør flere historier av El Viaje del Colibrí

Lytt også til andre Radio Latinamerika podcaster

Ola Verde - Den Grønn bølge, feministisk program

Hjerterøtter, program om identitet og tilhørighet i Norge