Baba Bar, en større plattform for kunst og mangfold

Escrito por Mónica Orjuela
Publicado el

For å dekke kostnadene ved flyttingen opprettet Dana Jdid en spleis, og responsen fra publikum har vært overraskende positiv. Mange har allerede bidratt og understreket behovet for et sted som Baba Bar. Selv om nøkler til det nye lokalet er på plass, gjenstår det å nå spleisemålet på 500.000 kroner. Så langt har innsamlingen nådd 164 256 kroner, men det trengs fortsatt mer støtte for å fullføre prosjektet.

Et viktig sted for mangfold

I sommer besøkte grunnleggeren Dana Jdid radiostasjonen for å dele visjonen om dette unike stedet, som tidligere lå i Hausmanns gate. Baba bar har etablert seg som en sentral kulturell plattform hvor Oslo sitt mangfold kan blomstre, inkludert arabere, latinoer, det skeive samfunnet og andre minoriteter.

Gjennom kunst, musikk og et åpent rom har dette blitt et viktig samlingspunkt for byens multikulturelle samfunn. Nå, med flyttingen til et 200 kvadratmeter stort lokale, er målet å videreutvikle plattformen og tilby flere arrangementer som fremmer mangfold og inkludering.

Flytting til større lokaler midt i sentrum

Nå har drømmen vokst enda større, og Baba Bar har nylig flyttet til et mer sentralt og romslig lokale i Pløens gate. Til tross for at flyttingen er gjennomført, er det fortsatt behov for økonomisk støtte for at overgangen skal bli en fullstendig suksess. "Selv om vi allerede har flyttet, trenger vi fortsatt støtte for å nå dette målet," sier Jdid. Støtten fra fellesskapet, inkludert det latinske miljøet, er avgjørende for å realisere denne drømmen.

Hvis du vil vite mer om dette prosjektet, kan du høre intervjuet med Dana Jdid i podcasten Hjerterøtter.